boka återkommande OVK besiktning​​
 

Är det så att din bostad eller en lokal du äger snart ska ha en OVK besiktning? Det är så att olika byggnader har återkommande OVK besiktning, med intervall. Det brukar vara tre år eller sex år mellan varje gång man ska göra denna kontroll. OVK står för obligatorisk ventilationskontroll. Äger du en fastighet så är du ansvarig för att denna kontrollen utförs. Dock ska du ta in en besiktningsman som ska göra den åt dig. Det så att det sker på rätt sätt och hamnar i protokollet. Det ska även utfärdas intyg att det är gjort. Du som vill ha en duktig besiktningsman, du kan hitta det hos OVK Center.

Boka in besiktning av OVK

Är det att det är dags för en återkommande OVK besiktning så är det upp till dig att boka in så att den blir av. Se till så att du gör din kontroll med rätt intervall. Det du kan göra på egen hand är att regelbundet kontrollera din ventilation och känn av din luftkvalitet så att den är rätt. Det kallas för egenkontroll och det är bra att göra det mellan du gör din OVK besiktning vart tredje eller vart sjätte år. 

Om du anlitar OVK Center så skickar de en behörig besiktningsman som utför kontrollen. Så är det dags för det, så anlita dem. Du som gjort en ändring på din byggnad kan även behöva göra en OVK besiktning utöver den som ska ske med intervall. Det om ändringen eller renoveringen påverkat ventilationen på något sätt.